DuesARQuitectes logo negatiu
Som l’Anna Codina i la Núria Girbau. Som les integrants de l’estudi de DuesARQuitectes.

 

Coneix més sobre els nostres projectes en rehabilitació, arquitectura i interiorisme, a través de la nostra web o seguint-nos a les xarxes socials:

@2020 Dues ARQuitectes

top

Rehabilitació d’oficines a Barcelona

Projecte de rehabilitació d’oficines a Barcelona

Projecte de rehabilitació d’oficines a partir de nau industrial a Barcelona. El projecte es plantejà en una edificació que va funcionar unitariament com a tal, des dels anys 50 del segle XX.  Amb el projecte es volia recuperar el valor de la edificació. Alhora també es frenava el deteriorament del seu estat degut a la mala conservació, i  se’l dotava d’un nou ús actualitzat.

En primer lloc es va plantejar fer una rehabilitació de l’acabat de coberta + façana. Posteriorment, i amb la voluntat de poder tornar donar activitat al local, s’hi van realitzar actuacions interiors d’adequació interior del local per a ús administratiu amb divisions i sanitaris adaptats. Finalment també es plantejà realitzar un nou altell i escala d’accés a aquest, just a l’entrada de part de la nau.

El present projecte té per objecte posar en valor la globalitat del conjunt de l’edificació i els diferents sistemes constructius que la composaven. Al mateix temps que es sanejava l’interior de la nau de cel-rasos, es va recuperar la visió de l’estructura i la fonamental entrada de llum diürna dels lluernaris de l’edificació original.

L’ edificació antiga principal, era de construcció amb pilars de fàbrica de totxo massís, paviment de formigó i coberta amb terrat a la catalana o amb teula àrab. Els dos volums posteriors corresponents a ampliacions, van seguir el mateix model constructiu però amb variants. Un volum tenia un acabat de coberta amb teula àrab, corretges i encavallades de fusta de pi melis. L’altre es va cobrir amb jàsseres i biguetes de formigó + acabat de coberta plana amb rajola ceràmica.

Tot aquest context, un cop rehabilitat i recuperat, és el que permet albergar un nou ús d’oficines al mig de la ciutat de Barcelona.  Les característiques espaials i de lluminositat, són excepcionals.

 

Projecte:

Rehabilitació de nau industrial per oficines

Any:

2019

Població:

Barcelona

Date