DuesARQuitectes logo negatiu
Som l’Anna Codina i la Núria Girbau. Som les integrants de l’estudi de DuesARQuitectes.

 

Coneix més sobre els nostres projectes en rehabilitació, arquitectura i interiorisme, a través de la nostra web o seguint-nos a les xarxes socials:

@2020 Dues ARQuitectes

top

Obra nova de casa a Matadepera amb piscina

CASA OP –  Obra nova de casa a Matadepera amb piscina

En aquest projecte d’obra nova de casa amb piscina a Matadepera es va partir d’una parcel.la amb una edificació existent que tenia la funció de garatge. Amb aquesta premisa, es decideix ubicar la casa annexada al cos existent de garatge i per permetre així la connexió directa a l’habitatge. D’aquesta manera s’incorpora aquest volum a la nova edificació.

Les premisses del client en aquest cas són clares: una casa còmoda i pràctica. Una casa dinàmica i optimitzant l’espai interior.

La casa

La casa és un volum compactat que consta de planta baixa i planta pis amb jardí, terrassa i piscina. Les plantes s’organitzen al voltant d’un espai central per donar accés a totes les estances i habitacions i d’aquesta manera evitar els passadís. La planta baixa s’organitza al voltant de la sala i menjador donant accés a la cuina terrassa i garatge mentre que la planta primera s’organitza al voltant d’un estudi que fa de nexe entre les habitacions. Així doncs, zero metres de passadís en tota la casa fan que els espais siguin dinàmics i flexibles, amb els espais connectats entre sí i en contacte amb l’exterior.

La planta baixa té una comunicació directa al jardí tant des del menjador com des de la cuina, creant una relació interior – exterior molt directa que amplien la casa cap a l’espai de terrassa i pati. La piscina queda annexada a la casa, situada a la terrassa queda parcialment elevada respecte el jardí agafant un concepte de piscina – bassa.

La façana

Per mantenir la imatge de la zona , la façana està composta per un sòcol de planta baixa amb obra vista tradicional. La planta superior és amb un sistema SATE amb acabat de monocapa blanc. Amb aquesta composició s’ha buscat trencar amb la imatge compacte de l’edificació creant un sòcol més massís i una planta més lleugera.

 

 

 

Arquitecte

Anna Codina, Núria Girbau

Superfície

245 m2

Client

Privat

Fotos

Lula Poggi

Constructor

Vilà i Cot S.L

Date