DuesARQuitectes logo negatiu
Som l’Anna Codina i la Núria Girbau. Som les integrants de l’estudi de DuesARQuitectes.

 

Coneix més sobre els nostres projectes en rehabilitació, arquitectura i interiorisme, a través de la nostra web o seguint-nos a les xarxes socials:

@2020 Dues ARQuitectes

top

Projecte de Biblioteca a La Bisbal

Projecte de Biblioteca a La Bisbal d’Empordà

El Concurs:

Aquest és un concurs per a la rehabilitació i ampliació d’un Mas per a convertir-lo en equipament públic: projecte de la Biblioteca Central Comarcal a la Bisbal d’Empordà.

Ens vam presentar al concurs amb un projecte en el qual la premisa principal va ser recuperar l’arquitectura original del Mas existent i donar-li activitat.

El projecte:

La volumetria exterior de l’edificació principal es manté i s’allibera el perímetre dels coberts adossats existents. Per accentuar l’edificació existent, els cossos nous que s’annexen són de poca alçada, lleugers i amb coberta enjardinada per no agafar protagonisme.

La intervenció interior del Mas parteix del concepte de flexibilitzar la planta. S’amplien obertures de parets i es busca la manera de permetre acollir diferents espais de la Biblioteca tot mantenint l’encant de l’edifici.

Les activitats de Biblioteca obertes al públic es troben dins l’edificació antiga, creant diferents àmbits de lectura, consulta, arxiu històric, audiovisuals. Tota activitat de biblioteca queda dins de l’embolcall dels murs de càrrega de l’antic Mas. L’edificació nova alberga dependències internes, banys i sales de suport.

L’accés general es fa per el nexe entre les dues edificacions, un espai entremig destinat a acollida i promoció, que fa de recepció i alhora distribuïdor. Aquesta zona s’ha tractat com un espai porxat cobert que manté la visual creuada entre l’interior de la parcel.la i el carrer, i alleugerir així l’encontre entre les dues edificacions.

Per unificar les dues edificacions, s’utilitza l’acer corten com element comú, utilitzat en les dues edificacions. Les noves intervencions en l’edifici existent s’emmarquen amb corten reforçant el caràcter emblemàtic de l’edificació. Per a la nova construcció, el concepte de nova façana i tanca perimetral, es resol alternant el tancament massís amb el de vidre i unes pletines d’acer corten amb una distribució vertical aleatòria però tranquil·la fan de pell unificadora del conjunt.

Projecte:

Rehabilitació i ampliació del Mas Platja per a la Biblioteca Central Comarcal (concurs)

Promotor:

Ajuntament de la Bisbal d'Empordà

Arquitectes:

Anna Codina / Núria Girbau / Jaume Cassanyer

Superficie:

1.600 m2

Date