DuesARQuitectes logo negatiu
Som l’Anna Codina i la Núria Girbau. Som les integrants de l’estudi de DuesARQuitectes.

 

Coneix més sobre els nostres projectes en rehabilitació, arquitectura i interiorisme, a través de la nostra web o seguint-nos a les xarxes socials:

@2020 Dues ARQuitectes

top

Reforma Interior de Pis a Sabadell

Projecte de reforma interior de pis familiar a Sabadell per aconseguir espais més amplis, oberts i integrats

Aquesta reforma d’interior de pis a Sabadell es troba en una finca situada al casc antic de la ciutat que data de l’any 1820. La seva construcció és amb murs de tàpia, estructura de bigues de fusta i revoltó ceràmic. La distribució interior era la original de l’època de construcció, amb petites estances interiors i sense llum natural tot i gaudir d’una àmplia façana exterior.

La dificultat més gran per aquest projecte van ser les intervencions estructurals ja que els gruixos dels murs implicaven una obra delicada. Es va actuar principalment en l’estructura de murs verticals però no en els forjats. En la intervenció es va refer quasi tota la distribució interior, reorganitzant els espais d’habitacions, banys i ampliant la cuina.

Per a la reforma interior d’aquest pis es va buscar la reorganització de les estances eliminant petites dependències per crear espais més amplis i relacionats entre ells. La rehabilitació de l’habitatge passava per fer obertures a les parets tot respectant les limitacions dels murs de tàpia. Com a resultat, es van obtenir espais més funcionals, amplis i oberts, espais que s’integren amb una continuïtat coherent entre ells.

El pis s’obre a façana de carrer i a pati d’illa, omplint totes les estances de llum natural i permetent la ventilació creuada de l’habitatge. La finca gaudeix d’un gran pati interior d’illa amb una gran terrassa des del qual es pot gaudir directament des de la cuina i sala d’estar.

L’interior del pis barreja la característica original de la finca de principis de segle XIX amb un estil clàssic i modern que li dona un punt eclèctic a l’ambient. Combinant els espais i sales típiques dels habitatges de l’època amb el toc de la modernitat acaben potenciant l’elegància d’aquest habitatge ampli i senyorial.

Arquitectes:

Anna Codina, Núria Girbau

Superfície:

252 m2

Client:

Privat

Fotos:

Laura Sanahuja

Date
Tags