DuesARQuitectes logo negatiu
Som l’Anna Codina i la Núria Girbau. Som les integrants de l’estudi de DuesARQuitectes.

 

Coneix més sobre els nostres projectes en rehabilitació, arquitectura i interiorisme, a través de la nostra web o seguint-nos a les xarxes socials:

@2020 Dues ARQuitectes

top

Projecte Escola i Residència

Projecte Escola i Residència per a nens autistes i disminuïts psíquics

L’edifici que es planteja és un projecte d’Escola i Residència per a nens autistes disminuïts psíquics. S’implanta seguint l’alineació de façana, mantenint la trama de les illes veïnes. En els punts d’accessos (escola i residència), l’edificació s’enretira per donar més amplitud a l’espai públic, i així crear un espai de rebuda per als dos edificis.

Aprofitant el desnivell del carrer (3.5m) es creen dos accessos independents per als dos programes diferents del projecte. D’aquesta manera, l’escola es resol tota en planta baixa accedint per la mateixa cota (cota 0), i per altre banda, la residència creix en alçada accedint per cota +3, amb una planta més pública on es situen els consultoris mèdics. Les habitacions s’ubiquen en les plantes 2a i 3a, privatitzant la zona amb la diferència de nivell.

Pel que fa al conjunt de l’edificació, la concentració perifèrica de l’edificació genera la façana de carrer. Les façanes es conformen mitjançant els volums que creen l’edifici i la vegetació al voltants dels patis, buscant així una alternança de semi transparència i cos opac.

Escola

L’Escola es resol amb un edifici pati de planta baixa amb una relació entre interior i exterior immediata i directa. D’aquesta manera es creen uns espais exteriors, interiors a l’illa, creats per la pròpia arquitectura. El programa de l’escola s’organitza al voltant d’aquests patis, aconseguint d’aquesta forma que totes les estances tinguin una sortida directa a l’exterior. A la vegada s’aconsegueix un edifici amb constants visuals i entrades de llum que creen uns espais interior més amens.

Residència

L’edifici en alçada es destina a la residència i es situa fent front a l’edifici veí d’habitatges que es troba dins la mateixa illa, amb orientació est-oest i abocat als patis

El programa de la residència funciona verticalment. Els espais comuns, com és la cuina, menjador, i zones de servei es situen a la planta baixa, d’aquesta manera poden compartir serveis entre escola i residència.

Aquesta separació per cotes, tant dels accessos com dels programes, permet funcionar els dos edificis com un de sol, o independitzar-los completament. Així doncs, en caps de setmana, o dies de festa la residència pot funcionar independentment si l’escola està tancada.

Projecte:

Projecte Escola i Residència per a nens autistes i disminuïts psíquics

Superfície:

4800 m2

Date
Tags