DuesARQuitectes logo negatiu
Som l’Anna Codina i la Núria Girbau. Som les integrants de l’estudi de DuesARQuitectes.

 

Coneix més sobre els nostres projectes en rehabilitació, arquitectura i interiorisme, a través de la nostra web o seguint-nos a les xarxes socials:

@2020 Dues ARQuitectes

top

Projecte d’Arquitectura Bodegues al Priorat

Projecte d’Arquitectura: Bodegues d’elaboració de vi al Priorat

El projecte d’Arquitectura d’unes Bodegues proposa resoldre el programa d’activitats d’un Celler d’elaboració i criança de vins de qualitat a la regió vinícola del Priorat. Concretament a la zona Sud de la comarca, dins el Priorat Històric.

L’àrea de l’actuació és una plantació de vinya d’unes 22 hectàrees, emmarcada entre el Montsant i la serra de Llaberia.

 

La voluntat principal és fer compatible l’arquitectura  amb les característiques del territori.

L’àmbit rural i el paisatge prou excepcional conviden a una proposta adaptada i exclusiva al lloc concret, a la seva topografia i paisatge terrassat.

 

 

Conceptualment, la proposta resol les necessitats de funcionament d’una bodega semisoterrant l’edificació. Així, es crea un pati com a zona que vincula les diferents àrees de treball. Aquest pati però, no es crea amb edificació perimetral sinó que és el resultat d’enfonsar la cota de terreny entre dos talussos que allotjaran les diferents zones de treball + atenció al públic.

D’aquesta manera, es visualitza i controla totalment les diferents àrees vinculades al pati, ja siguin públiques o de treball.

 

D’altra banda, i aprofitant el requeriment d’unes condicions determinades d’humitat, temperatura i llum per a les zones de criança, es crea una planta soterrada sota el pati. Precisament per aquests requeriments tèrmics específics, el pati superior i bona part de l’àrea destinada a cobertes, són ajardinades.

 

A nivell funcional, aquesta àrea soterrada destinada a la criança,  a l’igual que el pati superior, permet vincular les activitats diverses que requereixen els treballs de la bodega. Tant és així, que tant el pati com la zona de criança, en són punts neuràlgics.

Projecte:

Bodegues d'elaboració de vi al Priorat

Obra:

Projecte d'Arquitectura

Superfície:

5.000 m2

Ubicació:

carretera de Falset a Bellmunt del Priorat

Date