DuesARQuitectes logo negatiu
Som l’Anna Codina i la Núria Girbau. Som les integrants de l’estudi de DuesARQuitectes.

 

Coneix més sobre els nostres projectes en rehabilitació, arquitectura i interiorisme, a través de la nostra web o seguint-nos a les xarxes socials:

@2020 Dues ARQuitectes

top

Reforma de casa a Sabadell amb piscina

Reforma de casa a Sabadell i exterior amb piscina

Es planteja una reforma de casa a Sabadell amb piscina: reforma de l’interior i adequació de l’exterior d’un habitatge entre mitgeres. Després d’anys de no haver-hi intervingut ( es pretén reafirmar les parts estructurals en bon estat de la casa i alhora eliminar distribucions interiors que actualment no són útils perquè no ventilen), tot adaptant el programa funcional a noves necessitats dels usuaris.

Un cop examinada l’edificació amb la voluntat de reformar l’interior, es detecten parts de la coberta on l’estructura portant d’aquesta (bigues de la coberta) està en mal estat i parts dels forjats també malmeses per antigues humitats. És per aquest motiu que, també es planteja una reparació de coberta amb substitució de bigues, més reposició de l’acabat igual a l’existent. Es manté intacte però, l’escala central que passa a ser l’única vàlua que perdura intacta de la construcció original.

Per últim, el projecte contempla l’adequació del pati situat a la part posterior de la parcel.la enderrocant parts actualment edificades i generant un nou espai de lleure on s’hi ubicarà una petita piscina.

El projecte doncs pretén, mantenir l’edificació existent a principis de parcel.la tot reparant-la.  Alhora, es saneja i enderroca part de l’edificació existent a final de parcel.la.

Habitatge:

El projecte genera un espai habitable (el màxim d’obert) en planta baixa. Aquest espai és destinat a garantir l’ ús diürn que es fa d’una vivenda, amb accés directe des del carrer i amb comunicació amb el pati  interior de parcel.la. La planta primera, continua sent destinada a planta d’ús nocturn, mantenint la distribució a banda i banda de l’escala central, el petit balcó en façana principal i la terrassa existent donant al pati interior.

La planta baixa es reforma treient la majoria dels envans existents i distribuint de nou les estances.  La intenció clara és  crear espais més diàfans i oberts a la façana del pati.

 

S’acondiciona tota la planta baixa antigament ja destinada a habitatge, amb una distribució diàfana d’un sol espai d’accés-estudi, annex a una sala, que engloba també l’ús de menjador i de cuina.  Això sí, al centre de la casa es conserva l’escala interior existent d’accés a la planta primera.

 

Amb la voluntat de sanejar, al pati posterior es planteja l’enderroc de l’escala exterior  i el d’una part del cobert existent a final de parcel.la.

Sota l’escala del pati, s’hi ubicava un bany. És per aquest motiu que es planteja un nou bany en planta baixa amb accés des del rebedor. Aquest, complirà amb els requisits d’accessibilitat segons el decret vigent d’accessibilitat.

En planta primera, l’habitatge disposava de dues habitacions exteriors a banda i banda de l’escala existent. És mantindrà la distribució.  Es reforma un dels banys existents, i se n’afegeix un altre a l’habitació que dona façana a carrer.

Cobert:

El cobert actual s’enderrocarà parcialment, per tal d’ampliar el pati existent. D’aquesta manera es dona lloc a una nova zona de pati, on s’hi ubicarà una petita piscina. La part de cobert que es manté. Serà en aquest cobert on es disposarà de l’espai necessari per a allotjar una zona destinada a maquinària, i un petit aseo amb vestidor lligat amb l’us de la piscina.

Arquitectes

Anna Codina, Núria Girbau

Superfície

300 m2

Client

Privat

Fotos

Laura Sanahuja

Date
Tags