DuesARQuitectes logo negatiu
Som l’Anna Codina i la Núria Girbau. Som les integrants de l’estudi de DuesARQuitectes.

 

Coneix més sobre els nostres projectes en rehabilitació, arquitectura i interiorisme, a través de la nostra web o seguint-nos a les xarxes socials:

@2020 Dues ARQuitectes

top

Rehabilitació d’habitatge entre mitgeres a Sabadell

CASA JG – Rehabilitació d’habitatge entre mitgeres a Sabadell

Aquesta rehabilitació d’habitatge entre mitgeres a Sabadell, parteix d’una casa entre mitgeres de crugia estreta que es trobava en un estat de mitja intervenció on s’havien deixat perdre bona part de les característiques de la tipologia de casa de cos . Les escales originals ja no hi eren i els paviments hidràulics havien estat arrencats . Davant d’això, optem per conservar els forjats amb bigues de fusta i la façana. Decidim crear un espai completament nou i diàfan amb un pati interior que genera llum a totes les estances. La intervenció és interior, sense tocar l’evolvent ni l’estructura. La façana s’adapta en planta baixa però s’intenta conservar la imatge global de la casa original.

La intervenció:

La casa s’articula a partir d’un pati interior davanter previ a l’accés interior de l’habitatge. Aquest pati es situat entre façana de carrer i façana interior de l’habitatge generant així una doble pell que actua de coixí tèrmic. A la vegada, aquest pati és un pou de llum que il·lumina totes les parts interiors de la casa i actua com un ampli rebedor amb aparcament de bicis.

La planta baixa és completament diàfana amb zero metres de passadís. Els espais interiors i exteriors es comuniquen entre ells a través de finestrals abatibles que permeten obrir l’espai completament. La relació interior – exterior es porta a l’extrem podent generar un sol espai des del carrer fins al pati posterior.

Les estances de la planta primera s’obren a carrer, pati interior i pati posterior, podent crear espais amb il·luminació natural a cada una d’elles. Es crea un espai vestidor a dalt de l’escala perquè d’aquesta manera eliminem el passadís i generem unes estances dinàmiques i relacionades entre sí.

El pati o eixida conserva l’essència de les cases tradicionals de crugia estreta amb plantes i enjardinat i un cobert a final de parcela.

Projecte:

Habitatge unifamiliar entre mitgeres

Superfície:

150 m2

Arquitectes:

Núria Girbau i Anna Codina

Constructor:

Vilà i Cot S.L.

Date
Tags