DuesARQuitectes logo negatiu
Som l’Anna Codina i la Núria Girbau. Som les integrants de l’estudi de DuesARQuitectes.

 

Coneix més sobre els nostres projectes en rehabilitació, arquitectura i interiorisme, a través de la nostra web o seguint-nos a les xarxes socials:

@2020 Dues ARQuitectes

top

Adequació de Planta Baixa per Habitatge a Castellar del Vallès

CASA MV – ADEQUACIÓ DE PLANTA BAIXA PER HABITATGE A CASTELLAR DEL VALLÈS

Ens proposem a l’adequació de Planta Baixa a Castellar del Vallès per a fer-la habitable. Ens truca un dia la clienta i ens explica que per motius personals necessita adequar la casa de l’àvia per anar-hi a viure. La casa és una planta baixa fosca i apagada, amb un petit pati al fons des del qual quasi no hi entra llum. Habitacions interiors, sala petita i una cuina estreta amb una porta que dóna al pati.

El què ens demanen per aquest projecte és un nou habitatge amb dues habitacions, un vestidor, un bany i una sala i una cuina amb molta llum.

Pel projecte hi vam donar moltes voltes però al final es va tenir clar que la solució passava per obrir la casa cap al pati. Incorporar aquest espai exterior a l’habitatge i d’aquesta manera aprofitar-lo per fer l’habitatge més gran i poder tenir el màxim de llum natural.

Intervenció:

Per fer aquesta adequació es va estintolar tota la façana principal i la façana del cobert. D’aquesta manera vam aconseguir crear una cantonada totalment oberta i generar un espai que interrelacionés l’interior amb l’exterior. La intenció del projecte era obrir l’habitatge al pati existent al qual estava totalment tancat.

Ara, la cuina i la sala estan totalment bolcats al pati amb una façana completament vidriada on les finestres balconeres es poden obrir deixant la cantonada lliure de manera que la barrera entre interior i exterior desapareix del tot formant un únic espai. El pati es saneja, es pinta i s’hi posa tarima flotant per poder igualar els nivells de dins i de fora de la casa i així, reforçar el vincle entre el fora i el dins.

L’interior de l’habitatge és petit i s’aprofiten tots el racons fent-los espais útils. El passadís d’entrada s’omple amb armaris empotrats a les parets fent la funció de vestidor de les habitacions.

L’habitació principal amb façana a carrer gaudeix d’un vestidor obert a l’habitació mentre que la segona estança queda a la zona interior de l’habitatge i s’obre a la sala a través d’un vidre que permet l’entrada de llum natural cap a l’interior.

En conjunt s’aconsegueix un resultat espectacular veient les condicions inicials de l’habitatge.

Arquitectes:

Anna Codina, Núria Girbau

Superfície:

70 m2

Client:

Privat

Constructor:

Vilà i Cot

Date