DuesARQuitectes logo negatiu
Som l’Anna Codina i la Núria Girbau. Som les integrants de l’estudi de DuesARQuitectes.

 

Coneix més sobre els nostres projectes en rehabilitació, arquitectura i interiorisme, a través de la nostra web o seguint-nos a les xarxes socials:

@2020 Dues ARQuitectes

top

Obra nova d’habitatge unifamiliar a Sant Quirze del Vallès

CASA NR – Obra nova d’habitatge unifamiliar a Sant Quirze del Vallès

Aquest projecte d’obra nova d’habitatge unifamiliar a Sant Quirze del Vallès que es troba en una zona residencial i tranquil.la de la població.

La parcel.la té un desnivell de quasi tres metres que ens permet fer l’accés, tant rodat com peatonal, des de cota de carrer per la planta semisoterrani, i organitzar la resta d’estances de l’habitatge orientades al jardí posterior en planta baixa i planta primera.

La casa:

La casa és a quatre vents i de planta rectangular, amb planta semi soterrani, planta baixa i planta pis. El conjunt s’organitza al voltant de l’escala lineal centrada a la planta i que comunica els tres nivells de la casa. La planta semisoterrani té accés directa des del carrer a través del jardí davanter, es situa el garatge, la bodega i l’accés a l’habitatge. Les plantes superiors s’organitzen en zona de dia a planta baixa i zona de nit en planta primera.

La planta baixa, a nivell de cota de terreny, s’organitza al voltant de l’escala deixant a una banda una sala d’estar menjador, la cuina a est (jardí posterior ) i un gran estudi a façana oest (carrer). La sala d’estar i menjador és passant, obrint-se a les dues façanes i gaudint d’un porxo a la zona del jardí posterior i amb accés a un balcó corregut al llarg de tota la façana oest. La cuina s’obre a la sala d’estar i menjador a través d’una gran porta corredera que facilita la comunicació directa entre les dues estances.

A la planta superior es disposa tres dormitoris i  dos banys. El dormitori principal, que gaudeix d’un vestidor i d’un bany privatius, s’obre a una terrassa pergolada amb vistes al poble.

 

L’edificació és compacte minimitzant la pèrdua energètica de les façanes, amb tancament d’obra vista blanca i fusteries d’alumini fosc.  La coberta plana és transitable amb “losa filtron” que permet el còmode accés per al manteniment de plaques solars i coberta.

 

Projecte:

Habitatge unifamiliar aïllat

Superfície:

290 m2

Arquitecte:

Anna Codina i Núria Girbau

Aparellador:

Àngel Gil, Anna Llumà

Constructor

JUCAMAT

Fotografies:

Laura Sanahuja

Date