DuesARQuitectes logo negatiu
Som l’Anna Codina i la Núria Girbau. Som les integrants de l’estudi de DuesARQuitectes.

 

Coneix més sobre els nostres projectes en rehabilitació, arquitectura i interiorisme, a través de la nostra web o seguint-nos a les xarxes socials:

@2020 Dues ARQuitectes

top

Rehabilitació integral de Bloc Plurifamiliar

Projecte de Rehabilitació integral d’un Bloc Plurifamiliar a Sant Llorenç Savall

El projecte tracta la rehabilitació integral d’un bloc plurifamiliar a Sant Llorenç Savall. És una reforma que no afecta l’estructura antiga de l’edifici ni la seva imatge externa. Encanvi, consolida i reforça degudament el seu estat original i en millora l’accés.

 

La intervenció consisteix, en primer lloc, a fer una nova distribució dels diferents espais de cada pis, d’acord amb les condicions d’habitabilitat que fixa la normativa vigent. Desapareixen les antigues estances interiors. Els nous espais tenen garantida la il.luminació i ventilació natural. S’adeqüen mides i funcionalitat als usos actuals. En resum, es potencien els diferents usos perquè tinguin una coherència formal i de relació entre sí,  sense posar en evidència el ritme de buits i plens de les façanes de l’edifici original.

Tots aquestes són consideracions vitals per a uns habitatges que volen adaptar-se al pas del temps.

 

D’altra banda, a la reforma interior dels habitatges s’hi afegeix la intervenció global en l’immoble ja que es planteja la possiblilitat de la instal.lació futura d’un ascensor. Per tant, es fa imprescindible l’adequació dels accessos comuns. Aquesta adequació suposa l’execució d’una rampa des de l’accés de carrer fins a l’arribada a l’escala comunitaria existent i al possible ascensor futur.

 

Un cop recuperada l’edificació i actualitzat el funcionament de cada planta, la propera fita fou la recuperació d’antics paviments, piques de marbre i voltes d’obra. Del planteig general, fins al petit detall!

 

Definitivament, amb la intervenció es dota l’edifici de bones condicions d’accessibilitat i es fa una gran millora en l’estat de conservació de la construcció original.

Arquitecte

Anna Codina, Núria Girbau & Pere Molera Picañol

Superfície

542,85 m2

Client

Privat

Fotos

Laura Sanahuja

Date