DuesARQuitectes logo negatiu
Som l’Anna Codina i la Núria Girbau. Som les integrants de l’estudi de DuesARQuitectes.

 

Coneix més sobre els nostres projectes en rehabilitació, arquitectura i interiorisme, a través de la nostra web o seguint-nos a les xarxes socials:

@2020 Dues ARQuitectes

top

Projecte Centre Cívic i Centre de Dia

Projecte Centre Cívic i Centre de Dia de Montràs

Aquest projecte neix del concurs d’obra pública de per a un Centre Cívic i Centre de dia l’Ajuntament de Montras per al poble. Havent optat a la licitació vam guanyar el primer premi i per tant es va desenvolupar el projecte.

PROJECTE

El programa del projecte consisteix en un Centre Cívic amb Biblioteca i un Centre de dia per a la gent gran ubicats en una parcel.la en cantonada. El programa també inclou un Auditori per activitats i espectacles que es pugui utilitzar de forma independent de la resta de l’edifici.

Una de les condicions prèvies que es van demanar en el projecte és la possible execució per fases de l’edifici. Amb aquesta premisa, es planteja l’edifici com a un conjunt d’edificacions autònomes però relacionades entre sí. Això permet que l’edifici es vegi sempre acabat en cada una de les fases sense importar l’ordre en que s’executin la construccions.

Un model d’edifici disgregat en diferents volums totalment autònoms i que es poden anar construint segons les necessitats del poble. Aquests s’organitzen al voltant d’un camí amb una ròtula central que serveix de Hall d’accés per a cada una dels espais. La organització del conjunt permet utilitzar els edificis per separat per a l’activitat individual (Biblioteca, Centre Cívic, Centre de dia i Auditori) o utilitzar-lo com un sol edifici amb un únic accés i punt de control a través del Hall central.

El conjunt està pensat com edificacions separades però formant part d’un tot. Per tant la lectura del conjunt cal que sigui unitària i a la vegada resoldre les diferents necessitats de programa de cada edificació. Per aquest motiu s’han unificat els materials de façana tot conjugant la pedra, l’estucat i la xapa perforada, amb un sòcol unitaria i una pauta d’obertures verticals per la planta pis.

Projecte:

Projecte de Centre Cívic i Centre de Dia

Superfície:

2.490 m2

Arquitectes:

Montse Garcia, Núria Girbau i Anna Codina

Client

Ajuntament de Mont-ras

Date
Tags