DuesARQuitectes logo negatiu
Som l’Anna Codina i la Núria Girbau. Som les integrants de l’estudi de DuesARQuitectes.

 

Coneix més sobre els nostres projectes en rehabilitació, arquitectura i interiorisme, a través de la nostra web o seguint-nos a les xarxes socials:

@2020 Dues ARQuitectes

top

Rehabilitació per a Hotel Rural i Restaurant

Rehabilitació de Masia per a Hotel Rural i Restaurant

Projecte de rehabilitació d’una masia amb valor històric per a fer-ne ús d’Hotel Rural i Restaurant.

La masia:

La masia Cal Joan del Batlle existeix en els padrons de l’Ajuntament des de 1894. Originalment constava d’un habitatge de Planta Baixa i dos pisos amb coberts i corrals, formant un conjunt de volumetries amb la masia com a edificació principal. Situada en el terme municipal de la Coma i la Pedra gaudeix d’un entorn natural espectacular en totes les estacions de l’any.

L’edificació té un gran valor arquitectònic representatiu de la comarca i per tant, el projecte té com a finalitat la recuperació de la masia. Així doncs es manté l’edificació original i els seus corrals annexes sense la introducció de nous elements arquitectònics que suposin una alteració paisatgística. Per tant es conserva la seva volumetria i la seva imatge existent.

La intervenció:

En el moment de la intervenció la casa es trobava en molt males condicions i per això no se’n va poder conservar l’estructura interior. Es va fer una intervenció de rehabilitació integral on es van conservar únicament les façanes i la coberta, i aixecant una estructura interior de nou. En el paller original i els corrals es va haver de reconstruir bona part de la construcció esfondrada respectant el tipus de construcció original.

El restaurant, cuina i la sala de joc i tv es situen en l’edificació principal de la masia mentre que la organització de les habitacions es basa en un concepte diferent de l’habitual dels hotels. Les habitacions s’organitzen en les edificacions annexes dels antic corrals, situats a diferents cotes i amb accés independent des de l’exterior per el pati i l’era. S’ha buscat amb aquesta organització que l’usuari gaudeixi plenament de l’entorn natural i donar a la vegada un caràcter privatiu de l’estada dels clients mantenint la independència d’accés a les habitacions .

Arquitectes:

Anna Codina, Núria Girbau

Superfície:

615 m2

Promotor:

Cal Joan del Batlle

Interiorista:

Sílvia Grau

Date
Tags